KookMEE-avond op 23 februari legt de eerste steen voor een blijvende vriendschapsrelatie

De insteek is eenvoudig: een gastgezin ontvangt een ander gezin in hun huis en samen houden ze een etentje. Waarom een etentje? Omdat etenstijd het ideale moment is om ervaring te wisselen en nieuwe mensen te leren kennen, soms met blijvende vriendschappen tot gevolg.

Maar dit is geen klassiek etentje waarbij het gastgezin de hele voorbereiding op zich neemt. In plaats daarvan werden de gasten uitgenodigd om mee te koken. Zoals ook op vrijdag 23 februari, waarop een gastgezin uit Heusden-Zolder in Limburg de coördinatie van de kookavond op zich nam.

Het menu stond al vast: linzensoep, gevulde courgettes en rijst. En als kers op de taart een lekkere cake met Turkse koffie. Zo konden de genodigden gerechten verkennen die ze misschien zelf nooit hadden ontdekt op hun eentje. Daarnaast was de avond een perfecte plaats om nieuwe vriendschapsbanden te smeden: de twee families hebben nu al een datum geprikt voor een volgende ontmoeting.

Als afsluiter kregen de gasten van het gastgezin een doe-het-zelf-kit mee om hun eigen Turkse koffie te kunnen brouwen. Dat was natuurlijk niet het enige geschenk van de avond: de brug waaraan beide families hebben gewerkt, zal hopelijk blijven bestaan.