Educatieve activiteiten

Vuslat voorziet een verscheidenheid aan vormingsactiviteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen. Het uitgangspunt is het stimuleren van de bewustwording van universele normen, waarden en mogelijkheden, alsook bijdragen aan de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van de deelnemers.

Maandelijkse seminaries

diefstal-2

Vuslat organiseert verschillende vormingsactiviteiten voor volwassenen, om hun actieve participatie aan de maatschappij te vergroten. Maandelijks wordt er een seminarie gegeven, zodat onze leden over verschillende thema´s geïnformeerd worden en hun algemene kennis kunnen uitbreiden. Er komen diverse onderwerpen aan bod, variërend van medische tot juridische, psychologische tot pedagogische informatie, voorgedragen door gespecialiseerde gastsprekers. Voor de realisatie hiervan gaat Vuslat een samenwerking aan met verscheidene lokale instanties die verschillende thema´s komen toelichten, zoals de lokale politie rond het thema “drugspreventie”, het brandweerkorps over “brandveiligheid in huis”, Het Rode Kruis over “reanimatie en EHBO”, enz.

Multiculturele kooklessen

In Limburg is een waaier van culturen aanwezig, met elk hun eigen eetcultuur en gastronomische hoogstandjes. Vuslat biedt kooklessen aan waarin al die verschillende culturen met hun traditionele gerechten aan bod komen. Personen die geïnteresseerd zijn om specialiteiten van verschillende keukens te leren bereiden, kunnen zich inschrijven voor deze kooklessen en actief deelnemen aan het creëren van heerlijke delicatessen uit de wereldkeuken.

 

Workshops

ebrugitaar 3Anderzijds kan men deelnemen aan de workshops in Vuslat, die georganiseerd worden om onze leden in een ontspannen sfeer iets aan te leren of verder te bouwen op hun kennis en vaardigheden. Kalligrafie, Ebru (een schildertechniek), keramieklessen, muzieklessen, schaaklessen, zijn voorbeelden van deze cursussen en workshops. Ook komen bepaalde sporten van tijd tot tijd aan bod.